maanantai 9. toukokuuta 2011

Sanin pentukurssin 1. harjoituskerta

Sanin kanssa oltiin tänään ensimmäistä kertaa Marjaanan pentukurssilla Espoossa. Kurssi sisältää yhteensä neljä harjoituskertaa peräkkäisinä maanantaina. Tällä kertaa paikalla oli 5 pentua (saksanpaimenkoira 8vko, pumi 8vko, shiba 1v, pitkäkarvainen collie 14vko ja ruotsinlapinkoira-Sani 14vko). Aluksi Sani hieman haukkui muille koirille, mutta melko nopeasti typy keskittyi minuun ja unohti muut. Kurssin aluksi tehtiin pienet esittelyt jokaisesta koirakosta ja Marjaana hieman kertasi koulutuksen perusteita meille.

Sitten harjoiteltiin kontaktin ottamista ja namista luopumista. Sanille tämä oli tuttua juttua ja tosi hienosti typy otti jatkuvasti kontaktia, kun halusi saada nameja. :) Tämän jälkeen harjoiteltiin sellaisia temppuja, mitkä kukin pentu hyvin osasi ja pyrittiin siihen, että pentu tekisi heti ensimmäisestä käskystä mitä siltä pyydettiin. Tämän jälkeen heti vapautettiin. Sanin kanssa harjoiteltiin  istumista, koska se on sillä todella varma temppu. Hienosti typy istahti heti käskyn jälkeen ja otti myös kontaktia. Myöskään muut ympärillä harjoittelevat pennut eivät neitiä pahemmin häirinneet vaan hienosti Sani keskittyi meidän temppuiluun. :) Sitten tehtiin kontaktinottoharjoitus, jossa ohjaaja käveli takaperin ja perässä seuraava pentu sai palkan heti katsekontaktista. Sanille tämä oli hieman oudompi juttu, koska se on tottunut ottamaan kontaktia lähinnä sivulla seuraamisessa. Hienosti kuitenkin tyttö otti muutaman kerran kontaktia. :)

Aivan loppuun tehtiin vielä rauhoittumisharjoitus, jossa pennut laitettiin kyljelleen makaamaan ohjaajien eteen ja samalla varmistettiin, että pennut pysyvät tässä asennossa pitämällä ne paikoillaan. Sanille tämä juttu oli tosi vaikeeta, koska sitä ei pahemmin oltu harjoiteltu aiemmin. Kovasti tyttö rimpuili ja äänteli, kun ei olisi malttanut rauhoittua. Tässä harjoituksessa on tärkeää, että pentu ei pääsisi rimpuilun ansiosta vapaaksi montakaan kertaa, koska muuten se vain lisää pennun rimpuiluyrityksiä. Tätä meidän tulee nyt Sanin kanss harjoitella enemmän kotonakin, koska tämä oli selvästi vaikein asia kurssilla Sanille tähän mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.