maanantai 16. toukokuuta 2011

Sunnuntaipäivä eläinlääkärin päivystyksessä :(

Melkoinen sunnuntaipäivä oli, kun jouduttiin Nekun kanssa olemaan n. 11 tuntia Vantaan päivystävällä eläinlääkäriasemalla. Koko rumba alkoi siitä, että lauantaiaamuna Simolla ja Nekulla oli pieni tappelu kotona. Ilmeisesti Nekku oli saattanut kävellä Simon päälle, koska ei enää kunnolla näe toista, niin sitten oli Simo löylyttänyt mummon ihan kunnolla. Tilanteen jälkeen tein Nekulle kyllä kunnon tarkastuksen, mutta mitään jälkiä ei löytynyt, joten ajattelin, että nyt selvittiin säikähdyksellä. Lauantai-iltana Nekun oikean puolen huuli alkoi kuitenkin pikku hiljaa hieman turvota ja sunnuntaiaamuun kun päästiin, niin Nekun naama oli niin turvoksissa, että pakkohan se oli päivystykseen lähteä. :( Kotona annoin jo lääkärin ohjeesta Nekulle pari kyytablettia varmuuden vuoksi ja sitten viiletettiin lääkärin luokse.

Lääkäri ajeli turvotusalueelta karvat pois, mutta mitään selviä jälkiä sieltä ei kuitenkaan löydetty. Lääkäri epäili myös mahdollista käärmeen/ampiaisen pistosta, koska niin voimakas turvotus Nekun oikean puolen huulessa ja kaulalla oli. Itse en kuitenkaan usko, että turvotus johtuisi mistään muusta kuin koirien tappelusta. Nekku sai tämän jälkeen vielä kortisonia pistoksena sekä antibioottia ja kipulääkettä. Myös pientä lämpöä Nekulla esiintyi. Sitten laitettiin kanyyli tytölle ja lääkäri otti verinäytteen sekä laitettiin tippa Nekulle ja jäätiin tarkkailuun odottelemaan asemalle. Kokonaisuudessaan saatiinkin sitten odotella n. 10 tuntia, kun melkoista vilskettä päivystyksessä riitti. :(

Verikokeesta selvisi, että Nekun sokeriarvot oli ainakin selvästi koholla. Sitä olin epäillytkin, koska Nekku oli tosi väsynyt ja oli juonut paljon aiemmin. Myöhemmin lääkäri hoiti Nekkua vielä lisää ja varmistui, että paha turvotus johtui nimenomaan voimakkaasta tulehdusreaktiosta, jota Nekun diabetes on voinut pahentaa. Nekku sai vielä uuden antibiootti- sekä kipulääkepistoksen. Lisäksi posken turvonneesta patista otettiin viljelyä varten näyte ja lääkäri myös samalla tyhjensi turvonneen ontelon tulehdusnesteistä.

Todella kipeitä olivat pari operaatiota Nekulle, koska huuli/poski oli todella kipeä. Näiden jälkeen kuitenkin päästiin kotiin ja toivotaan, että paha turvotus tuosta vähitellen alkaisi vähentyä. Resepti saatiin vielä antibioottikuurille sekä kipulääkkeille. Nyt vain tarkkaillaan kotosalla tilannetta ja jossei tilanne parane niin lisää tarvitsee antaa kortisonia sekä mennä sitten uudelleen lääkäriin. Viljelynäytteen tulokset saamme tietää keskiviikkona, joten silloin sitten vielä selviää, että onko lääkärin määräämä antibiootti tehokas. Mutta toivotaan, että meidän Super-mummo tästä vielä toipuisi. Todella pitkä päivä kyllä oli ja Simo ja Sanikin joutuivat olemaan pitkän päivän kotona. Onneksi niillä oli kuitenkin kaikki hyvin, kun kotiin selvittiin. :) Suuri kiitos vielä Juhalle, kun olit meidän kanssa pitkän päivän klinikalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.