tiistai 13. syyskuuta 2011

Sani arkitottistreeneissä Espoossa

Sanin kanssa oltiin maanantaina arkitottis-treeniryhmässä Espoossa, koska viime ja tällä viikolla emme pääse koiratanssiryhmään osallistumaan torstaina. Tässä ryhmässä oli paikalla 3 muutakin pentu-junnu-ikäistä koiraa, joten hyvin Sanin kanssa sovittiin joukkoon. :) Enemmän keskityttiin erilaisiin tokoliikkeisiin, mutta välillä tehtiin myös koiratanssijuttuja.

Ensin harjoiteltiin maahanmenoa erilaisissa paikoissa: aluksi ihan vaan käskettiin koirat välillä maahan ja myöhemmin otettiin myös seuraamisen yhteydessä liikkeestä maahanmeno. Todella hienosti sujui Sanilta ja se heittäytyi aina todella nopeasti maahan. :) Liikkeestä maahanmenossa jouduin ihan pikkaisen hidastamaan vauhtia, mutta muuten se meni ilman mitään muita apuja. Sitten harjoiteltiin paikallamakuuta porukalla niin oltiin ympyrässä ja ohjaajat menivät ympyrän keskelle. Sanin kanssa tein n. 15-20 sekunnin paikallaoloja parin metrin matkalla ja hienosti neiti pysyi paikallaan ja tarkkaavaisesti katsoi vain minua eikä välittänyt muista koirista tai vinkunut. Lopuksi vielä kävelin Sanin eri puolille paikallamakuussa, mutta hienosti typy kesti senkin häiriön.

Laatikoiden kanssa muut harjoittelivat sivulletuloa laatikko-menetelmällä, mutta koska Sani osaa sen jo, tehtiin me laatikon päällä pyörimistä. Todella upeasti Sani jälleen teki tuon liikkeen ja niin vauhdikkaasti. :) Sivulletuloa harjoiteltiin sitten myös, mutta ihan ilman laatikkoa, mikä sujui tosi hienosti. Seisomista harjoiteltiin myös. Ensin harjoiteltiin liikkeestä seisomista, missä joudun pysäyttämään Sanin vielä käsimerkin avulla, mutta muuten se malttaa pysyä hyvin siinä paikallaan. Sitten harjoiteltiin näyttelyseisomisen tapaan eli asettelin Sanin seisomaan ja Marjaana kävi hieman koskemassa Sania, jonka tuli seisoa mahdollisimman paikallaan. Tämä on vielä tosi haasteellinen juttu Sanille ja herkkujahan sille piti syöttää, että neiti ei olisi rynnännyt morjestamaan joka kerta. ;) Samanlaista luoksepäästävyysharjoittelua tehtiin myös sivulla istumisessa, jossa Marjaana tuli hieman koskemaan Sania, jonka tuli malttaa pysyä sivulla paikallaan. Myös tässä saatiin onnistumisia, kun Sani sai samaan aikaan herkkua.

Harjoiteltiin myös poispäin peruuttamista. Nyt sujui kyllä aivan superisti Sanilla ja se peruutti n. 5-6 metriä aivan huoneen toiselle puolelle. :o) Myös nopeus oli tosi hyvä, joten tähän liikkeeseen olen kyllä todella tyytyväinen. Seuraamista harjoiteltiin myös: tehtiin peruuttamis harjoituksia sekä pyörimistä paikallaan  vastapäivään, jolloin koira joutuu peruuttamaan. Hyvin toimi, vaikka välillä tuossa pyörimisisessä Sani meinaa alkaa tarjota "rundi-temppua" eli pyöriä kokonaan minun ympäri eikä malttaisi pysyä siinä sivulla. Tosi kivat treenit oli kyllä ja monipuolisesti tuli kaikenlaisia liikkeitä treenattua. Hienoa miten hyvin Sani toimi myös tässä uudessa treeniryhmässä eikä yhtään välittänyt, vaikka kaikki koirat olivatkin ihan uusia tuttavuuksia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.