sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Koiratanssimatka Ruotsiin

Meillä olikin hieman vauhdikkaampi viikonloppu Simon kanssa kun reissasimme koiratanssikisoihin Ruotsiin (Märstaan). Sani jäi matkan ajaksi äitini luokse Sysmään hoitoon. Simon kanssa suuntasimme pe iltapäivällä Sysmästä kohti Turkua, josta otettiin meidän matkaseuralaiset (Sanna ja bordercollie Nova sekä Nadja ja bordercollie Flow sekä shetlanninlammaskoira Hippi) kyytiin. Lähtö oli 20.55 ja satamassa jonoteltiin tovi ennen kuin päästiin laivaan.
Tuolla se laiva jo näkyy!
Laivamatkoja varten olin varannut minulle ja Simolle oman hytin ja kaverini yöpyivät toisessa hytissä.
Minnehän sitä osais majoittua...


Laivalla koirien ulkoilutuspaikka oli Simosta aluksi hieman jännä paikka, mutta pakkohan sitä oli sinne viimein jalka nostaa, kun ei muuallekaan päässyt.

Seuraavana aamuna matkamme jatkui Tukholmasta autolla ajaen kohti Märstaa n. 40 km:n päähän. Kisapaikka oli mukavanoloista aluetta, lähistöllä oli peltoja ja metsää. Kisakehät olivat nurmikentällä. Samana päivänä oli myös agikisat, joten koiraihmisiä oli paljon liikkeellä. Keli oli kisapäivänä hyvin vaihteleva, aluksi oli tosi pilvistä ja sen jälkeen näytti jo selkenevän, kunnes tuli kauhea vesikuuro ja sen jälkeen taas aurinkoa jne. Koko ajan piti olla varuillaan milloin tuli aina uusi vesikuuro, tämä myös hieman hankaloitti kisoja.

Menomatkan ajan olimme jännittäneet, että löytyyköhän meidän koirat kisalistoilta, koska emme järjestäjiltä olleet saaneet mitään vahvistusta, mutta onneksi kaikki näytti olevan kunnossa. Ruotsissa oli käytössä hieman erilaiset systeemit eli kisaajat itse vetivät korostuskynällä oman nimensä listoilta, että järjestäjät tietävät heidän olevan paikalla. Paljon oli kuitenkin tullut peruutuksia, joita ei oltu ilmoitettu etukäteen, joten kisapaikalla sai olla hereillä, koska ei voinut olla varma tuleeko seuraava koirakko välttämättä vai ei. Mielestäni Suomessa kisaaminen on siksi helpompaa, kun selkeästi on tiedossa etukäteen ketä on osallistumassa. Lisäksi kisaajien piti toimittaa musiikit paikanpäälle ja siellä laittaa kirjekuoriin, joihin tuli koirakon ja musiikin tiedot. Mitään erityisiä esittelyitä koirakoista ei annettu toisin kuin Suomessa on tapana.

Ensin oli freestylen vuoro ja Simo oli meidän poppoosta ensin vuorosssa. Simon kanssa kilpailimme 2 luokassa mikä vastaa Suomen avointa luokkaa. Hieman minua jännitti nähdä miten poju toimii nurmikentällä, koska siinä emme ole aikoihin kisanneet emmekä myöskään treenanneet. Lisäksi ulkokisat ovat meille aina hieman hankalampi juttu. Kehään mentäessä Simoa hieman meinasi hajut kiinnostaa, mutta kun aloitettiin niin sain pojun hyvin mukaan. Ohjelman keskellä tuli jokunen harmillinen yleisön ihmettely Simolta ja se hieman katkoi ohjelman kulkua. Sitten taas loppua kohti Simo tsemppasi hienosti ja saatiin loppupuoli hyvin onnistumaan. :) Myös kaverini onnistuivat freestylen 3 luokassa upeasti ja oli mukava jännätä palkintojenjakoa.

Simon kanssa oltiinkin yllätykseksi 3. sijalla 2 luokassa ja tosi kivat pisteet saatiin 25,25, mikä oli luokkanousuun oikeuttava tulos. :) Ruusukkeen saamme sijoituksesta vielä jälkipostituksena kotiin.
*Simon freestyleohjelma Märstassa 31.05.2014

Tuomareiden kommentit ja pisteet:
Renata Johansson: Utförande: 8,0, Programmets planering och kvalitet: 8,2, Tolkning av musik: 8,7
Quite a lot of stops, but when he works he does it very well! Good program but some bits dissapearted when he wasn't concentrated.
Rolf Gustavsson: Utförande: 8,2, Programmets planering och kvalitet: 8,9, Tolkning av musik: 8,5
Very Good beginning and end. Sorry about the stops in the middle. But otherwise a very nice program.
Yht. 25,25p/30p --> Uppflyttning (oikeuttaa luokkanousuun)

Freestylen 2 luokan kaikki tulokset

Kaverini sijoittuivat freestylen 3 luokassa upeasti: Sanna ja Nova tulivat 2. sijalle sertin kera ja Novasta leivottiin tuore Ruotsin koiratanssivalio! Nadja ja Flow puolestaan olivat 4. sijalla ja sertin saivat hekin mikä oli upeaa! :) Valitettavasti Nadja ja Hippi eivät tällä kertaa onnistuneet agiradoilla.

Poseerausta kisapaikalla
HTM lajia saatiin odotella jonkin aikaa, kun Simon kanssa kisasimme 3 luokassa. Epäilin jo kehään valmistautuessa, että näinköhän Simo jaksaa enää toista ohjelmaa, kun jo ensimmäisessäkin olisin toivonut sille lisää intoa. Kastelin Simoa vielä vedellä ja koitin saada sen innostumaan, mutta hieman nukuksissa poju oli kun kehään mentiin. Vain pienen hetken se jaksoi kiinnostua  seuraamisista kunnes alkoi haistella maata. En millään saanut sitä enää jatkamaan, joten lopulta päätettiin keskeyttää kokonaan. Kiitin tuomareita ja sitten poistuttiin kehästä. Ei sitä Simolta voinut enää vaatia enempää, kun toinen oli ihan väsyksissä rankan matkan ja päivän jälkeen. Mutta hyvä mieli jäi kisoista ja onneksi toinen ohjelma kuitenkin sujui ihan ok. :)

Kisan jälkeen ajeltiin läheiselle mäkkärille syömään ja koirat saivat hieman jaloitella ulkona.

Nyt vähän väsyttää...



Ja vielä yksi ryhmäposeeraus :)
Sitten jatkettiin taas matkaa laivalle ja sen suhteen sujui hienosti, että missään vaiheessa ei matkalla eksytty kertaakaan kun navigaattoria seurattiin. Satamassa olikin sitten hieman pidempi odotus, että päästiin laivaan, kun melkein vikojen autojen joukossa sinne päästiin. Meidän hytti oli nyt hieman alemmalla kannella, mutta ihan mukavasti siellä Simon kanssa sujui.
Simo hakeutui pian omaan yksiöönsä lepäämään. :)

Laivakoira-Simo
Su-aamuna oltiin takaisin Turussa ja matka oli onnistunut kaikin puolin upeasti. Jätin meidän matkaseuralaiset kyydistä ja pienen aamupalan jälkeen jatkettiin Simon kanssa vielä muutaman tunnin matka takaisin Sysmään. Kyllä oli ihana palata reissusta, kun Sani oli vastassa niin innokkaana. Kyllä sillä selvästi oli ollut kova ikävä minua ja Simoa. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.