torstai 2. huhtikuuta 2015

Virekoulutus 21.3. Janakkalassa

Sanin kanssa osallistuttiin 21.3. Jirka Vierimaan pitämään virekoulutukseen mikä järjestettiin Janakkalassa. Päivä oli suunnattu lähinnä koiratanssiharrastajille, jotka kaipasivat neuvoja erilaisiin vireongelmiin, joita helposti muodostuu pitkien ohjelmien aikana. Sanin kanssa minulla oli toiveena saada hyödyllisiä vinkkejä siihen, kun Sani aina haukkuu kisoissa ja vire tahtoo nousta liian korkealle. Päivän aluksi käytiin ensin pari tuntia teoriaa läpi ja sitten tehtiin käytännön harjoituksia koirakko kerrallaan.

Sanille hyödyllisiä harjoituksia olisi eri mittaisten temppusarjojen treenaus, esim. 2 temppua, 4 temppua, 3 temppua, 5 temppua jne. Ideana että pikku hiljaa kasvatetaan vaatimusta mutta välillä tehdään myös lyhyempi sarja ettei koira voi koskaan ennakoida montako temppua siltä vaaditaan vaan se jaksaa tehdä motivoituneena eteenpäin. Mikäli ääntelyä on niin sitten pidetään pieni tauko, esim. laitetaan koira istumaan hetkeksi ja sen jälkeen tehdään hieman lyhyempi sarja jotta saadaan taas onnistuminen. Välillä on hyvä kokeilla vaatia koiralta hieman enemmän mutta jos ääntelyä tulee niin sitten tietää että nyt tehtiin liikaa. Harjoitusten myötä koira kestää odottaa kauemmin palkan saamista ja itse tekemisestä tulee sille motivoivaa kun se haluaa tehdä aina seuraavan liikkeen saadakseen palkan.

Käytännön harjoituksissa treenattiin Sanin kanssa poispäin peruutusta sekä kaukana tehtäviä vauhdikkaita pyörähdyksiä. Nämä ovat monesti ne liikkeet mitkä kisoissa aiheuttavat haukkua kun on vaikeutta ja vauhtia hieman enemmän. Nyt tehtiin nämä pari liikettä ensin kerran putkeen, sitten 2 kertaa peräkkäin ja 3 kertaa peräkkäin. Pisin sarja oli 4 kertaa peräkkäin eli yhteensä 8 temppua. Se vielä juuri ja juuri onnistui mutta pientä vinkumista meinasi jo tulla. Mutta tosi kivasti Sani kyllä jaksoi kun kuitenkin melko fyysisiä liikkeitä oli molemmat ja useampi toisto tehtiin.

Vinkiksi saatiin myös että Sanilla voisi hyvin toimia myös vetoleikki millä saisi siltä purettua ylimääräisiä kierroksia. Jirka kokeili myös hieman leikkiä Sanin kanssa ja kovastihan neiti siitä innostui. Leikissä olisi hyvä että antaa Sanin hieman voittaa ja antaa sille periksi jotta saisi sille enemmän puruvoimaa mikä väsyttäisi enemmän koiraa. Täytyykin ensi kisoissa muistaa tehdä tämmöinen rauhoittava leikkihetki ennen kehään menoa. Kokonaisuudessaan koulutuspäivä oli varsin antoisa ja kiva oli taas nähdä ihania koiratanssituttuja. :)

Joitain kuvia meidän osuudesta:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.