maanantai 10. lokakuuta 2016

Lappalaiskoirien mestaruustoko Torniossa 08.10.

Viime viikonloppu vietettiin koirien kanssa lapin reissulla, kun osallistuimme kaksipäiväisille lappalaiskoirapäiville Torniossa. La siellä järjestettiin lappalaiskoirien mestaruustoko ja su oli erikoisnäyttely. Pe ajeltiin jo Tornioon missä yövyimme Raijan ja Matin luona, joilla Epen isukki, Pörri, asustelee. Epe oli oikein riemastunut jälleennäkemisestä Pörrin kanssa, mutta Sani taas ei oikein arvostanut Pörrin lähentelyitä. Pe iltana käytiin vielä kisapaikalla tutustumassa tokokehään, kun se oli tällä kertaa nurmialueella ja kovin paljon ei nurmella olla Sanin kanssa treenattu. Meidän kenraaliharjoitus meni tällä kertaa aika puihin, kun hyvän alun jälkeen Sani päätti karata läheiselle tielle missä eräs koiran ulkoiluttaja sattui hölkkäämään. Kovin suuria odotuksia ei siis itse kisapäivälle ollut ja melkeinpä olisi tehnyt mieli perua koko osallistuminen siinä vaiheessa.

La kuitenkin suunnattiin aamusta kisapaikalle ja ehdin hyvin näkemään ylempien luokkien suorituksia, kun aloluokka oli vasta iltapäivällä ja siinäkin Sani kisasi vasta toiseksi viimeisenä (11.). Tuomarina kokeessa oli Marja-Leena Hituri. Tällä kertaa liikkeet suoritettiin aikaslailla päinvastaisessa järjestyksessä kuin normaalisti eli estehypystä aloitettiin. Ryhmäpaikallamakuut tietysti oli siinä alussa ensin. Sanin ryhmässä oli 3 suomenlapinkoiraa meidän lisäksi. Itseäni kyseinen liike jännitti taas melkolailla, mutta ihan niin paniikissa en tainnut olla kuin viimeksi Pieksämäellä. Liikkeen alussa Sani harmillisesti meni liian aikaisin maahan, mistä meitä sakotettiin parin pisteen verran. Itse paikallaolossa Sani keskittyi nyt paremmin eikä vinkunut tai ulvonut kuten viimeksi kokeessa. Yksi kovempi haukahdus siltä pääsi, kun oli kuulevinaan takaa jotain mille piti sitten ilmoittaa. Tuosta lähti vielä yksi piste, mutta tyytyväinen olin kun Sani pysyi hyvin paikallaan koko ajan. Paikallamakuusta meille siis 7.

Yksilöliikkeitä saatiinkin taas tovi odotella, mutta Sani sai hetken levätä autossa ja hyvin ehdittiin valmistautua omaan suoritukseen. Nyt tuntui, että nimenomaan se valmistautuminen sujui nappiin ja Sani oli tosi rennon oloinen kehässä. Yhtään ei ollut ääntelyä kuten viimeksi. Varmasti sekin kun Sani oli saanut olla mukana kisapaikalla ja totuttautua ympäristöön pidemmän tovin auttoi asiaa. Meidän liikkeet sujui kyllä tosi hienosti. Kapulan pidosta tuli 7, koska Sani pyöritteli kapulaa suussaan koko sen ajan, mutta onneksi ei pudottanut kuitenkaan. Luoksetulosta jäi lopusta perusasento tekemättä ja siitä tuli 9. Mutta kaikki muut liikkeet ja myös kokonaisvaikutus olivat 10. Lopussa tuomari kehui vielä Sanin seuraamista ja takapään käyttöä mikä oli kuulemma päivän paras. :) Kylläpä jäi hyvä mieli Sanin suorituksesta ja ansaitusti neitokainen sai rasiallisen maksaa palkaksi. Näköjään se osallistuminen kuitenkin kannatti tällä kertaa. Kokonaistulos meillä oli hienosti 179p/200p mikä riitti reilusti 1. tulokseen ja lopulta sijoituimme kivasti vielä 3. sijalle. Wautsi mikä päivä! :)
*Sani Tornion tokokokeessa 08.10.2016

Sanin pistesaalis


Hienosti kaikki lappalaisrodut palkintopallilla edustettuna. :)


Tokokokeen jälkeen kävin kuuntelemassa vielä lappalaiskoira-aiheista luentoa ja sen jälkeen pidettiin vielä lappalaiskoirat ry:n syyskokous. Kokouksessa käsiteltiin ruotsinlapinkoirien palveluskoiraoikeuksien anomista ja kokous puolsi pk-oikeuksien anomista. Nyt vain odotellaan, että hakemisprosessi valmistuu niin sen jälkeen rodulle saadaan pk-oikeudet takaisin. Todella upea juttu. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.